Lean Black Belt - Vraag direct info aan en start in augustus of september

Lean Black Belt

INLEIDING TRAINING LEAN BLACK BELT

Het Lean Black Belt programma is op HBO werk- en denkniveau. Hoe en met welk succes kun je je processen verbeteren? Wat maakt het zo succesvol? En hoe werkt de methodiek in de praktijk? Je wordt getraind in het gebruik van de belangrijkste methoden en technieken uit de Lean methodiek.

Naast de gezamenlijke lesdagen krijgt je toegang tot onze digitale leeromgeving. Je bereidt je voor op de klassikale training in deze digitale leeromgeving waar je toegang hebt tot de theorie, video’s en aanvullende oefeningen. De Black Belt is een verdieping op de Lean Green Belt en is dynamisch en praktijkgericht, je ervaart direct welke voordelen het biedt om Lean binnen je organisatie te implementeren. Tijdens deze intensieve training word je opgeleid tot Lean Black Belt. Als Black Belt help je organisaties te verbeteren. Het oplossen van performance problemen levert vaak een meervoudige positieve bijdrage aan: klant-, medewerker-, duurzame- en financiële-doelstellingen!

Het doel is de tijd tussen een klantorder of vraag en orderlevering of dienst te verkorten door alle overbodige stappen in deze keten te elimineren. Dit is mogelijk door elke individuele processtap te toetsen aan de toegevoegde waarde voor de klant. Waar geen toegevoegde waarde bestaat, bevinden zich veelal verspillingen die aangepakt kunnen worden.

Voor wie?

Een Lean Black Belt is een verbeterprojectmanager, projectauditor en interne coach. Een Black Belt implementeert Lean in de organisatie op basis van persoonlijk leiderschap en verantwoordelijkheid. Black Belts zijn ambitieuze gedreven leiders en zijn in staat om draagvlak te creëren. Essentieel is de combinatie van leiderschap en kennis van de organisatie en de bedrijfsprocessen.

Onze aanpak

Een opleiding is een goed begin, maar uiteindelijk gaat het erom dat de deelnemer de geleerde kennis en vaardigheden ook daadwerkelijk in de praktijk brengt. De mate waarin je dit doet – de transfer – staat bij ons centraal, we doen hier zelfs onderzoek naar. Naast de gezamenlijke lesdagen krijgt u toegang tot onze elektronische leeromgeving. Je bereidt je voor op de klassikale training in deze elektronische leeromgeving waar je toegang hebt tot de theorie, video’s en aanvullende oefeningen. De training is dynamisch en praktijkgericht, je ervaart direct welke voordelen het biedt om Lean binnen je organisatie te implementeren.

Wie zijn onze trainers?

Om een goede transfer van leren te bewerkstelligen, is het belangrijk dat de trainer zich in de dagelijkse praktijk van de deelnemer verplaatst. Onze trainers kunnen dit doordat ze veel ervaring hebben binnen verschillende branches en doordat het verzorgen van een opleiding vaak onderdeel is van een groter traject bij een opdrachtgever.

Niveau

Deze opleiding is op HBO niveau. Voor het volgen van deze training is de Lean Green Belt als vooropleiding noodzakelijk. De kennis van Lean op LCS-level 1c wordt getoetst met een theorie-examen in het elektronische leeromgeving. Deelnemers ontvangen een geaccrediteerd LCS-certificaat.

Certificering

Om gecertificeerd te worden tot Black Belt voor je een praktijkopdracht uit. We hebben  een intake van 2 uur bij jou op locatie en maken de opdracht concreet. In de tussentijd hebben we contact via de elektronische leeromgeving, skype en komen we nog een keer bij je op locatie. Is de verbetering doorgevoerd dan dien je je rapport in via de elektronische leeromgeving en doen we hier een assessment op.

Bel voor persoonlijk advies naar 033-3037332.

 

PROGRAMMA LEAN BLACK BELT

Het programma bestaat uit vier wekelijkse trainingsdagen waarop je je voorbereidt in de digitale leeromgeving (circa twee uur voorbereiding). Na de vierde dag ga je aan de slag met jouw praktijkopdracht, je bent hier ongeveer zes weken mee bezig. Is de verbetering doorgevoerd, dan dien je jouw rapport in via de digitale leeromgeving en krijgt je een assessment.

Totale tijdsinvestering: 30 uur training inclusief voorbereiding in de digitale leeromgeving. Verder moet je rekening houden met de tijd die je nodig hebt voor de praktijkopdracht. Totale doorlooptijd: circa tien weken.

In de opleiding komen de volgende onderwerpen komen aan bod:

Strategy Deployment (o.a.)

 • Hoshin Kanri
 • SWOT & PEST
 • Contingency
 • Obeya

Lean Leadership

 • Team Dynamics
 • Team Leadership Models
 • Kata Coaching Toyota
 • Motivatie Technieken

Change Management (o.a.)

 • A3 Problem Solving (PDCA)
 • Kurt Lewin change model, Kotter 8 step change model, Kübler-Ross’ verandercurve
 • Nudge theorie

Lean in praktijk

 • Readiness Assessment (incl. organisatie volwassenheidstoets)
 • Lean implementatiestappenplan
 • Bespreking praktijkopdrachten, samenvatting & afsluiting

INVESTERING

Prijzen programma’s

Pakket met theorie Lean Black Belt (inclusief examen) € 1.900

Pakket met coaching optie A € 2.965

Pakket met coaching optie B € 5.365

Prijzen zijn exclusief arrangementskosten van € 30 per dag training (lunch, koffie, versnaperingen, etc).

Tijdens de inloopdagen zijn koffie en versnaperingen inbegrepen.

OPLEIDINGSDATA & LOCATIES

De opleiding bestaat uit 4 dagen en we starten graag om 09.00 uur zodat we rond 17.00 uur kunnen afronden. Je kunt met je Lean Six Sigma training op elk moment starten in onze online leeromgeving. De data en planning voor de klassikale bijeenkomsten nemen we graag persoonlijk met je door.

LOCATIES

 • Amersfoort

 • Eindhoven

 • Breda

 • Zwolle

 • Rotterdam

 • Utrecht

 

STUDIEBELASTING

Onderdeel Uren
ELO voorbereiden  2
Klassikaal 24
ELO nabereiden
Verdieping Literatuur
Huiswerk 2,5
Examen 1,5
Totaal 30