Lean black belt

Coaching

Optioneel

Certificering

LCS certificering LSC-1C

Prijs

Vanaf € 1.900

Startdata

In overleg

Voor wie?

Een Lean Black Belt is een verbeterprojectmanager, projectauditor en interne coach. Een Black Belt implementeert Lean in de organisatie op basis van persoonlijk leiderschap en verantwoordelijkheid. Black Belts zijn ambitieuze gedreven leiders en zijn in staat om draagvlak te creëren. Essentieel is de combinatie van leiderschap en kennis van de organisatie en de bedrijfsprocessen.

Onze aanpak

Tijdens deze intensieve training word je opgeleid tot Lean Black Belt. Als Black Belt help je organisaties te verbeteren. Het oplossen van performance problemen levert vaak een meervoudige positieve bijdrage aan: klant-, medewerker-, duurzame- en financiële-doelstellingen!

Het doel is de tijd tussen een klantorder of vraag en orderlevering of dienst te verkorten door alle overbodige stappen in deze keten te elimineren. Dit is mogelijk door elke individuele processtap te toetsen aan de toegevoegde waarde voor de klant. Waar geen toegevoegde waarde bestaat, bevinden zich veelal verspillingen die aangepakt kunnen worden.

Een Lean Black Belt training is een goed begin, maar uiteindelijk gaat het erom dat de deelnemer de geleerde kennis en vaardigheden ook daadwerkelijk in de praktijk brengt. De mate waarin je dit doet –de transfer– staat bij ons centraal, we doen hier zelfs onderzoek naar.

Naast de gezamenlijke lesdagen krijg je toegang tot onze elektronische leeromgeving. Je bereidt je voor op de klassikale training in deze elektronische leeromgeving. Hier heb je toegang tot de theorie, video’s en aanvullende oefeningen. De Black Belt training is dynamisch en praktijkgericht, je ervaart direct welke voordelen het biedt om Lean binnen je organisatie te implementeren.

Utrecht:

21 december 2023 en 18 januari, 1 februari en 15 februari  2024

Eindhoven: 
 
16, 30 januari, 27  februari en 12 maart 2024
 
Locatie:
Eindhoven, Den Bosch, Utrecht, Amersfoort, Zwolle Rotterdam en Enschede.

Programma Lean Black Belt

De Lean Black Belt is een verdieping op de Lean Green Belt en is dynamisch en praktijkgericht, je ervaart direct welke voordelen het biedt om Lean binnen je organisatie te implementeren.

Het programma bestaat uit vier wekelijkse trainingsdagen waarop je je voorbereidt in de digitale leeromgeving (circa twee uur voorbereiding). Na de vierde dag ga je aan de slag met jouw praktijkopdracht, je bent hier ongeveer zes weken mee bezig. Is de verbetering doorgevoerd, dan dien je jouw rapport in via de digitale leeromgeving en krijgt je een assessment.

De totale tijdsinvestering is 30 uur training, inclusief voorbereiding in de digitale leeromgeving. Verder moet je rekening houden met de tijd die je nodig hebt voor de Black Belt praktijkopdracht. Dotale doorlooptijd is ongeveer tien weken.

In de opleiding komen de volgende onderwerpen komen aan bod:

Strategy Deployment (o.a.)

 • Hoshin Kanri
 • SWOT & PEST
 • Contingency
 • Obeya
 • Lean Leadership

Team Dynamics

 • Team Leadership Models
 • Kata Coaching Toyota
 • Motivatie Technieken
 • Change Management (o.a.)

A3 Problem Solving (PDCA)

 • Kurt Lewin change model, Kotter 8 step change model, Kübler-Ross’ verandercurve
 • Nudge theorie

Lean in praktijk

 • Readiness Assessment (incl. organisatie volwassenheidstoets)
 • Lean implementatiestappenplan
 • Bespreking praktijkopdrachten, samenvatting & afsluiting

Niveau en certificaat

Deze opleiding is op HBO niveau. Voor het volgen van deze training is de Lean Green Belt als vooropleiding noodzakelijk. De kennis van Lean op LCS-level 1c wordt getoetst met een theorie-examen in het elektronische leeromgeving. Deelnemers ontvangen een geaccrediteerd LCS-certificaat.

Om een goede transfer van leren te bewerkstelligen, is het belangrijk dat de trainer zich in de dagelijkse praktijk van de deelnemer verplaatst. Onze trainers kunnen dit doordat ze veel ervaring hebben binnen verschillende branches en doordat het verzorgen van een opleiding vaak onderdeel is van een groter traject bij een opdrachtgever.

lean training

LCS Certificering

Maruna wil jou of jouw organisatie alleen de best mogelijke trainingen en coaching bieden. Door onze dienstverlening te laten beoordelen, kun jij vertrouwen op erkende trainingen, die je verder helpen in je loopbaan. Na afloop van de Lean Black Belt training en de praktijkopdracht wordt je officieel gecertificeerd volgens deze internationale standaard.

Praktijkopdracht

Om gecertificeerd te worden tot Lean Black Belt voor je een praktijkopdracht uit. We hebben een intake van 2 uur bij jou op locatie en maken de opdracht concreet. In de tussentijd hebben we contact via de elektronische leeromgeving, skype en komen we nog een keer bij je op locatie. Is de verbetering doorgevoerd, dan dien je je rapport in via de elektronische leeromgeving en doen we hier een assessment op.

Vragen?

Mocht je naar aanleiding van bovenstaande informatie vragen hebben over de inhoud van de Lean Black Belt training? Stel dan gerust je vraag.

Offerte

Mocht je naar aanleiding van bovenstaande informatie graag geheel vrijblijvend een offerte willen ontvangen? Vraag deze dan aan via de onderstaande button.

Inschrijven

Vind je het leuk om deel te nemen? Schrijf je dan in. Na je aanmelding nemen we contact met je op om je inschrijving definitief te maken en je verder te informeren. 

Wie geeft deze training?

Deze Lean Black Belt training wordt gegeven door onder andere Jeannette Looijen en Patricia Verstappen. Heb je een vraag aan onze trainer? Stuur hem of haar dan een berichtje via ons contactformulier.

 

We houden je graag op de hoogte van toekomstige data of al geplande data die nog niet op de site vermeld staan. Vul je gegevens in en blijf op de hoogte.

Vul je gegevens in en stel je vraag of vragen. We proberen altijd binnen een werkdag te reageren. Wil je direct een antwoord op je vraag? Dan kun je ons ook bellen natuurlijk!

Vul je gegevens in en ontvang geheel vrijblijvend een offerte voor de door jou geselecteerde training.

Na het invullen en versturen van je gegevens, nemen we contact met je op om een afspraak te plannen. Dit kan telefonisch, via Teams of op locatie.

Vul je gegevens in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Onder opmerkingen kun je eventueel aanvullende informatie aangeven.