Inmiddels zijn wij al ruim 20 jaar actief met onze Lean en Six Sigma trainingen. We durven best te stellen dat we pionier waren bij de introductie van Six Sigma (en later Lean) in Nederland. Inmiddels zie je door de bomen het bos niet meer đŦ.
Hoe zorg je er nu voor dat je de juiste Lean Six Sigma opleiding selecteert en waar moet je op letten? Graag delen we met je de onderstaande checklist zodat je een goede keuze kan maken:
đ˛ Accreditatie:
Zorg ervoor dat de training wordt gegeven door een gerenommeerde en geaccrediteerde instantie zoals LCS, CSSC, ASQ of IASSC.
đ˛ Inhoud van de training:
Controleer of de training de volledige Lean Six Sigma-methodologie behandelt, inclusief DMAIC (Define, Measure, Analyze, Improve, Control) en Lean-principes.
đ˛ Duur van de training:
Biedt deze voldoende tijd om de materie te begrijpen en toe te passen.
đ˛ Interactie en praktijk gericht:
Kijk of de training interactief Ên praktijk gericht is met casestudy’s, oefeningen, games, groepsdiscussies en praktijkopdrachten.
đ˛ Trainers:
Welke ervaringen en certificering hebben de trainers. Zijn ze gecertificeerd en geaccrediteerd Lean Six Sigma (Master) Black Belt?
đ˛ Leermethoden:
Zorgt de training voor een maximale kennisoverdracht door het combineren van zowel klassikaal onderwijs, een elektronische leeromgeving, diverse lesmethoden en materialen.
đ˛ Ondersteuning bij examenvoorbereiding:
Informeer of de training specifieke ondersteuning biedt bij de voorbereiding op het examen.
đ˛ Praktijkprojecten en ondersteuning:
Controleer of de training praktijkprojecten aanbied, aangezien dit een essentieel onderdeel is van je certificering. Daarnaast is het fijn om ondersteuning te krijgen tijdens het uitvoeren van je project als stok achter de deur.
đ˛ Materialen en hulpmiddelen:
Vraag naar de materialen en hulpmiddelen die tijdens de training worden verstrekt, zoals handboeken, software, enz.
đ˛ Netwerkmogelijkheden:
Kijk of de training kansen biedt om te netwerken met andere professionals in het vakgebied.
đ˛ Toelatingseisen:
Controleer of er toelatingseisen zijn voor de training en zorg ervoor dat je aan deze eisen voldoet.
đ˛ Flexibiliteit:
Kun je de training volgen in je huidige baan. Controleer of de training regelmatig of modulair wordt aangeboden, dan hoef je niets te missen.
đ˛ In-company training:
Overweeg of de opleider de mogelijkheid biedt om de training in-company te verzorgen. Dat is handig als meerdere medewerkers getraind moeten worden.
đ˛ Toegang tot softwaretools:
Als softwaretools zoals Minitab nodig zijn voor de training, controleer dan of deze worden verstrekt of dat je ze apart moet aanschaffen wat voor extra kosten zorgt.
đ˛ Diversiteit van deelnemers:
Controleer of de training uit deelnemers bestaat uit verschillende sectoren en functies, dat geeft een breder perspectief in de methode.
Na het invullen en versturen van je gegevens, nemen we contact met je op om een afspraak te plannen. Dit kan telefonisch, via Teams of op locatie.
We houden je graag op de hoogte van toekomstige data of al geplande data die nog niet op de site vermeld staan. Vul je gegevens in en blijf op de hoogte.
Vul je gegevens in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Onder opmerkingen kun je eventueel aanvullende informatie aangeven.
Vul je gegevens in en stel je vraag of vragen. We proberen altijd binnen een werkdag te reageren. Wil je direct een antwoord op je vraag? Dan kun je ons ook bellen natuurlijk!