verbeterpraktijkdag Lean Six Sigma | Maruna

Verbeterpraktijkdagen

Zo snel mogelijk gecertificeerd Green of Black Belt worden? Je DMAIC-project gemakkelijker afronden?

Tijdens onze Verbeterpraktijkdagen helpen Belt in opleiding elkaar bij het project. Onze Master Black Belts ondersteunen hierbij. Jij als starter in de DMAIC-verbetermethodiek kunt vaak wel wat hulp gebruiken. Een project is niet 1-2-3 afgerond en daarom is het handig om elkaar daarin te helpen! Lees hieronder wat we zoal doen op z’n Verbeterpraktijkdag.

1-op-1-coaching met onze Master Black Belt

Tijdens de coaching kun je terecht met vragen over het verloop van jouw project of project opstart. Onze Master Black Belt geeft je handvatten om je verder te helpen richting certificering. En er is meer!

Schrijf in voor coaching

 

Workshop-presentatie-bedrijfsbezoek-intervisie

Vier maal per jaar organiseren we interactieve activiteiten die je kennis in Lean Six Sigma verbreden of je helpen de methodiek toe te passen. Dit is een wisselend programma. Denk hierbij aan:

  • Bedrijfsbezoeken bij organisaties die werken met Lean Six Sigma.
  • Recent gecertificeerde Belts die in een presentatie vertellen over hun project(en).
  • Workshops waarbij je praktisch oefent met tools uit de DMAIC-fasen.
  • Intervisies waarin je kunt sparren over de obstakels waar jij tegenaan loopt in jouw project of kunt leren van obstakels waar anderen tegenaan lopen.

Borrel & Bitterbal

Natuurlijk sluiten we deze leerzame dag af met een borrel en een bitterbal. Je hebt dan de mogelijkheid nog even na te praten en elkaar wat beter te leren kennen. Een goed begin van de avond!

Heb je behoefte aan meer coaching tijdens de Verbeterpraktijkdag? Of wil je graag dat de coach naar jouw werkplek komt om een nog beter beeld te krijgen van jouw project en werkplek? Bel dan Wim Hoogbergen 026 3707200 om de mogelijkheden voor extra coaching te bespreken.

Ben je nog nooit op een Verbeterpraktijkdag geweest?

Lees dan dit verslag op de site. Dan krijg je een idee van hoe zo’n dag verloopt.

Geplande evenementen

27 september

  • 9:00 – 13:00 – bedrijfsbezoek Zilveren Kruis

Gembawalk in de lean office van Zilveren Kruis Zwolle
Het thema is Tien jaar ervaring met Lean:
Kijkje in de keuken van Zilveren Kruis

5 oktober

Het thema van de middag is Continu Verbeteren. Het programma wordt verzorgt door Gerjan Willems, Industrial Performance Manager en Michiel van Zuilen, Manager Production Dalfsen (Bel Leerdammer), Grit Knopf, programma manager Continu Verbeteren en Remko Kruisbeek, Master Black Belt (Maruna). We gaan het hebben over continu verbeteren en hoe dit in de praktijk vertaald is bij Bel Leerdammer. BOOST – Continu Verbeteren bij Bel Leerdammer
Bel Leerdammer werkt met de continu verbeter principes van Total Productive Maintenance (TPM) en heeft dit vertaald in een eigen programma ‘BOOST’,

Total Productive Maintenance (TPM) streeft naar productiviteitsverbetering in fabrieken. Total in TPM verwijst daarbij naar de participatie van iedereen. TPM vergroot met name de beschikbaarheid en de prestaties van een machinepark. Kleine multidisciplinaire teams verbeteren daartoe stapje-voor-stapje de Overall Equipement Effectiveness (OEE) van ‘hun’ machines. Voorheen verborgen verliezen zoals ongeplande stops, lange set-up tijden, en opbrengst- en kwaliteitsverliezen worden zichtbaar gemaakt en teruggedrongen. Het accent ligt op het blijvend voorkomen van storingen. Dit gebeurt via maatregelen zoals 5S, Poka Yoke, preventief onderhoud, en de ontwikkeling van standaard werkinstructies.

Datum: vrijdag 5 oktober 2018
Tijd: inloop vanaf 13:15 we starten om 13:30 einde rond 17:00
Waar: Royal Bel Leerdammer, Dalfsen

Wil je mee?
Laat mij dit dan weten d.m.v. een e-mail wim@maruna.nl. Let op er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.