verbeterpraktijkdag Lean Six Sigma

Welkom op mijn Maruna

Verbeterpraktijkdagen

Na het volgen van de klassikale training ga je echt van start met je Green Belt of Black Belt verbeterproject. Om jou hierbij zo goed mogelijk te ondersteunen hebben, ben je van harte welkom op onze Verbeterpraktijkdagen!

In de middag kan je binnen lopen en je vraag bespreken met de coach en de andere aanwezigen. Zo is er ook gelegenheid om van elkaar en elkaars project te leren. Deze dagen sluiten we af met een netwerkborrel. Enige voorwaarde is, dat je vooraf meldt dat je komt. In de ochtend is er de gelegenheid om 1-op-1 je vraag te stellen of je voortgang te bespreken met een van onze Lean Six Sigma Master Black Belts. Ook kan je dan je theorie-examen doen.

De Verbeterpraktijkdag is vanaf 2018 de ene maand op woensdag en de andere maand op vrijdag bij ons op kantoor in Arnhem! Neem deze dagen op in je agenda.

Waarom je zeker op de Verbeterpraktijkdag moet komen!

  1. Ultieme mogelijkheid om 1-op-1 coaching te krijgen voor jouw project;
  2. Goede gelegenheid om van en met elkaar te leren;
  3. Perfecte manier om je netwerk uit te breiden en andere Belts te ontmoeten;
  4. En last but not least je hebt er voor betaald. De Verbeterpraktijkdag maakt deel uit van je opleiding tot gecertificeerd Belt.

Ben je nog nooit op een Verbeterpraktijkdag geweest?

Lees dan dit verslag op de site. Dan krijg je een idee van hoe zo’n dag verloopt.

Agenda Verbeterpraktijkdag 7 maart

9:00 tot 12:00: Individuele coaching

Mogelijkheid om 1-op-1 je vraag of voortgang met een coach van Maruna te bespreken. Dit keer is Jasper van ‘t Hoff aanwezig. Je wordt ingedeeld om 9:00, 10:00, 11:00 of 12:00 uur en hebt dan 50 minuten de tijd om te sparren met Jasper.

9:00 tot 13:00: Examen     

Je kan op deze dag je theorie-examen doen. Voor het examen Green Belt heb je van 9:00 tot 12:00 en voor het examen Black Belt een uur langer, tot 13:00 uur.

13:00 tot 14:00: Lunch

Wij eten samen iets in het restaurant. Met een lekker broodje praten we bij.

14:00 tot 16:30: Improve-fase: het selecteren van de juiste verbeteroplossing

Onder leiding van Remko Kruisbeek is er een intervisie. Tijdens de intervisie kun je een probleem inbrengen. Samen kies je er 1 (of als de tijd het toe laat meerdere) uit en bedenk je samen mogelijke oplossingen. Ook als jouw probleem niet behandeld wordt, is het erg leerzaam!

We focussen vanmiddag op de Improve-fase.  Aan het einde van de analyse fase heeft het team veel effort gestoken in het “echt’ begrijpen van het probleem en de bronoorzaken.

Er zijn in deze fase meer dan de helft tot wel 80% van de projectresources gebruikt! Het zou jammer zijn als de 6 Sigma zorgvuldigheid nu verloren zou gaan, door nu onzorgvuldig naar “de oplossing” te springen. Hoe selecteer je de beste verbeteroplossing, en hoe presenteer je deze aan de stuurgroep.

16:30 tot 17:00: Netwerken en borrel

Om 16:30 uur schenken we een borrel in voor alle aanwezigen. Er is dan de mogelijkheid om nog even na te praten en elkaar wat beter te leren kennen. Een goed begin van de avond!

Tot slot 

Ben je erbij? Laat me dan het volgende weten:

  • Voor welk(e) onderdeel/ onderdelen je komt…
  • Of je een collega meeneemt en wie dit is…
  • Of we een lunch voor je mogen regelen…

Heb je goede ideeën voor het programma van de volgende Verbeterpraktijkdag? Laat het me weten!

Hartelijke groet, Carmen Walravens

026- 370 72 00

Carmen@Maruna.nl

Planning

  • 7 maart, 6 april, 2 mei en 1 juni, 4 juli, 3 augustus en 5 september, 5 oktober, 7 november en 7 december 2018

Bedrijfsbezoek 2 mei 2018

Noteer alvast in je agenda! Op 2 mei gaan we op bezoek bij Frames. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wil je mee? Meld je dan aan bij Carmen.

Lees meer over Frames

Aanmelden

Mail daarvoor naar Carmen@maruna.nl