Stagelopen bij Maruna is een aanrader! | Maruna
aug 16

  Stagelopen bij Maruna is een aanrader!

  Carmen vond haar ideale stageplek bij Maruna

  Voor haar studie opleidingskunde aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen zocht Carmen Walravens een stageplek. Ze had wel wat wensen en eisen. Zo wilde ze een stage die aansloot bij haar opleiding, leerdoelen en interesse. En het liefst een beetje in de buurt; elke dag drie uur heen en drie uur terug met de trein zag ze niet zitten. Ze vond wat ze zocht, bij Maruna. ‘Mijn stage beviel zo goed, dat ik nu parttime bij Maruna werk.’

  Mijn studie opleidingskunde is een soort onderwijskunde, maar dan net even anders. Het is een nog vrij onbekende studie die is gericht op het ontwerpen en ontwikkelen van leerarrangementen, op adviseren over opleidingen aan het bedrijfsleven en op het ontwikkelen van train- en coachcompetenties. Ik heb voor deze studie gekozen om het menselijke aspect. Hiervóór ben ik begonnen aan de studie psychologie aan de universiteit, maar ik was de hele dag met onderzoek bezig terwijl de praktische toepasbaarheid onderbelicht bleef. Ik wil juist graag mensen helpen in hun ontwikkeling, en dit niet alleen door te onderzoeken. Een leven lang leren, die kant gaan we steeds meer op. Met opleidingskunde leer je alles zo praktisch, dat je het direct in de praktijk kunt toepassen. Dit maakte het voor mij erg interessant.

  Binnen een week een stage

  Een goede, passende stageplek vinden vond ik erg belangrijk. Daarom duurde het zoeken wat langer. Ook omdat mijn studie nog relatief nieuw is; er zijn maar weinig bedrijven die er al bekend mee zijn. Ik heb heel internet afgestruind op mijn interessegebied en op een bereisbare afstand van mijn woonplaats, maar ik kon niets passends vinden. Uiteindelijk stuitte ik op het intranet van de HAN op een stageopdracht van Maruna die me geweldig leek. Binnen tien minuten werd ik teruggebeld en binnen een week had ik een stage die precies aansloot bij mijn studie en bij wat ik wilde leren.

  In het diepe gegooid
  Mijn stageopdracht was het ontwikkelen van een e-learning Lean Basis. Ik kon helemaal zelf bedenken hoe ik de elektronische leeromgeving (ELO) wilde inrichten. Ik kreeg zelf verantwoordelijkheid, maar mocht ook fouten maken. Ik werd in het diepe gegooid, maar kreeg wel goede begeleiding en sturing. Heerlijk! Judith Rook, mijn stagebegeleider, heeft me enorm veel geleerd. Ik ben bij nul begonnen met het uitzoeken en ontwikkelen van de ELO, maar inmiddels weet ik er vrijwel alles van. Nu kan ik zelf aan de volgende stagiaire uitleggen hoe het allemaal werkt. Ik vind het ook heel leuk dat zij verder gaat met wat ik begonnen ben. Wat me veel voldoening geeft, is dat deelnemers zo enthousiast zijn over de ELO. En dat, doordat we continu verbeteren, de ELO steeds beter wordt.

  Stagelopen bij Maruna is een aanrader!
  Na mijn stage van vijf maanden heb ik een jaarcontract gekregen bij Maruna. Ik zit in mijn laatste studiejaar en ik vind het fijn om, naast mijn minor interventiekunde, een paar dagen per week al in mijn toekomstige vak te werken. Op dit moment help ik mee om het klassikale gedeelte van het Green Belt-programma te vernieuwen, met mooie, actieve werkvormen. Bij Maruna heb ik het ontzettend naar mijn zin want er valt elke dag nog veel te leren voor mij. Als ik hier kom, voel ik me thuis. Het is prettig om hier te komen en mezelf verder te ontwikkelen, dankzij Judith en alle anderen hier. Ik kan iedereen aanraden een stage te lopen bij Maruna!

  Stagetips
  Zoek jij een stage? Doe dan je voordeel met de tips van Carmen:

  • Zoek een stage waar je energie van krijgt, bij een organisatie waar je graag naartoe gaat.
  • Kies een stage die aansluit bij je opleiding en je interesseveld.
  • Let op de afstand bij het uitzoeken van een stage. Ik heb klasgenoten die geen daglicht meer zagen tijdens hun stage. Dat wil je niet!
  • Begin op tijd met zoeken, want dat is best een kluif.
  • Ten slotte: geef aan wat je wilt leren en wat je nodig hebt, dan kan je stagebegeleider daarop inspelen.

  Waar heb jij op gelet bij het zoeken van je stage?

  Leave a reply

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.