Stage Maruna | Maruna
nov 13

  Stage Maruna

  Mariëlle: Mijn eerste maand bij Maruna

  Mijn stage bij Maruna startte ik in de zomer al. Ik mocht namelijk de driedaagse training Lean Management volgen. Dit was een goede manier om het bedrijf te leren kennen. Zo kreeg ik een goed beeld bij de inhoud en de wijze waarop Maruna trainingen geeft.

  Mijn eerste dag

  Daar is de dag dan eindelijk, 4 september 6.30 uur. Uit bed en klaarmaken voor mijn eerste stagedag bij Maruna. Bij aankomst krijg ik mijn werkplek te zien en mag ik mijzelf installeren aan mijn bureau. Inmiddels is iedereen langzaam binnen gewandeld en drinken we eerst met zijn allen even een kopje koffie. Daarna word ik de hele dag op sleeptouw genomen en krijg ik uitleg over van alles en nog wat. Wie zit waar en waar kan ik zus en zo vinden.

  De eerste week

  De gehele eerste week heb ik mij verdiept in de organisatie. Wat doet Maruna nou precies en hoe gaat het allemaal achter de schermen? Langzaam krijg ik een beter beeld bij de organisatie en wat mijn collega’s allemaal uitvoeren. Ik leer verschillende collega’s kennen zoals de algemeen directeur en de trainers/ consultants. Met de andere L&D’ers heb ik gesprekken over hun functie binnen Maruna. Ook komt er in beeld wat mijn opdracht precies wordt.

  De weken daarna mag ik al gelijk aan de slag. Mijn stagebegeleider Judith Rook heeft al een aantal opdrachten voor mij klaar liggen. Zo is een van mijn projecten een e-learning ontwerpen en online zetten. Een Engelse variant van een bestaande e-learning: Lean Basis. Na een hoop zoeken en experimenteren heb ik het programma anewspring dan eindelijk onder de knie. Inmiddels is de e-learning nu af. Vier weken later en wat is het gaaf om je werk online te zien staan! Er zijn inmiddels al twee cursisten die de e-learning doorlopen. Wat geeft het een goed gevoel en veel energie om verder te gaan!

  Van elke situatie leren

  In de eerste weken bij Maruna heb ik al een hoop geleerd. In zo’n eerste maand wil je je graag bewijzen tegenover het bedrijf. Ik heb geleerd situaties te analyseren maar ook te handelen vanuit deze analyses. ‘Niet denken, maar doen’ is een uitspraak die in de eerste maand vooral door mijn hoofd heeft gespookt. Ik hoef niet meer overal bevestiging bij te zoeken, ik moet het gewoon gaan doen!

  Ik word binnen Maruna opgevangen als collega en niet als stagiaire. Ik word overal bij betrokken en ik mocht zelfs al mee met een site visit naar de Porsche Fabriek in Stuttgart. Wat is het leuk om te zien hoe de methodiek die zij in de trainingen uitleggen in het bedrijfsleven wordt toegepast. Deze site visit heeft voor veel motivatie gezorgd. Ik ga dagelijks met veel plezier naar Maruna!

  Heb jij vragen over het bouwen van e-learning modules of wil je weten hoe het in zijn werk gaat? Vraag het mij gerust! http://www.linkedin.com/in/mariëllenieuwenhuizen

  Leave a reply

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.