MSD Animal Health - Maruna

MSD Animal Health

Interview met Gaby GLP Coordinator, MSD Animal Health

Gaby heeft de Lean Six Sigma Green Belt opleiding gevolgd bij Maruna Process Improvement. Zij werkt momenteel bij MSD Animal Health in Boxmeer als GLP Coördinator in het Laboratorium. MSD Animal Health ontwikkelt en produceert hoogwaardige dierengeneesmiddelen voor meer dan 150 markten wereldwijd. De vestiging in Boxmeer is wereldwijd het grootste centrum binnen de farmaceutische industrie als het gaat om ontwikkeling en productie van veterinaire vaccins.. Als GLP Coördinator op de R&D afdeling is Gaby verantwoordelijk voor het handhaven van de richtlijnen op de werkvloer/afdeling.

Was je al bekend met Lean Six Sigma voordat je aan de opleiding begon?

In eerste instantie dacht ik dat Lean alleen iets was voor de Logistiek en totaal niet toepasbaar in ons bedrijf. Ik vond Lean meer iets voor productie, en zeker niet passen bij R&D. Totdat ik hier intern een Lean Yellow Belt cursus heb gevolgd, hierdoor was ik meteen om. Hier moeten wij iets mee doen, dacht ik meteen.

Waarom de Green Belt opleiding?

Door de Lean cursus was ik overtuigd dat we hier bij R&D met Lean aan de slag moesten maar ik merkte dat ik niet voldoende kennis en tools in huis had om daadwerkelijk hiermee aan de slag te gaan. Zo doende ben ik gestart met de Lean Six Sigma Green Belt opleiding.

Je hebt de opleiding afgerond; en nu?

Nu gaan we het toepassen. Ik kwam natuurlijk heel enthousiast terug van de training en ik had het licht gezien. Sterker nog: ik ben het licht geworden! Nu heb ik eindelijk de tools in huis die ik nodig heb. Het werkt natuurlijk ook mee dat iedereen in het bedrijf ervoor open staat en er aan mee wilt werken.

Kun je een voorbeeld geven?

Allereerst, gaan we door middel van Yellow Belt trainingen de Lean kennis overdragen. Daarna kunnen we pas starten met kleine Lean verbeterprojecten. Klein beginnen, met snel resultaat zodat de mensen zelf kunnen meemaken dat het werkt.

Wat vond je van de opleiding zelf? (tempo, niveau)

Het Six Sigma gedeelte was best wel pittig maar zeker wel te doen. Statistiek ging beter dan toen ik nog studeerde; nu snapte ik het echt.

Wat zijn je gedachten over de Lean opleiding die je gevolgd hebt? Wil je iets meegeven aan de mensen die dit lezen?

Tijdens de Lean Six Sigma Green Belt opleiding ben je heel procesmatig bezig en leer je processen vanuit een ander invalshoek te bekijken. Hierdoor zie ik nu overal verspillingen en dingen die anders kunnen. Ik dacht dat we er al waren maar er ligt nog een wereld voor ons open. We kunnen nog zo veel meer. Verbeteren is leuk!