Dar - Maruna

Dar

Gera van Berlo’s netwerk wees naar Maruna

Duurzaam afval-, grondstof- en ruimtebeheer, dat is waar Dar zich hard voor maakt in Nijmegen en omgeving. De organisatie gaat voor een in alle opzichten frisse regio. Daar horen ook frisse medewerkers bij mét opgefriste kennis. Daarvoor klopte opleidings- en mobiliteitsadviseur Gera van Berlo aan bij Maruna.

‘Dar houdt Nijmegen en omliggende gemeenten schoon en groen. Dat doen wij met 170 mensen die vast bij ons in dienst zijn, en een grote flexschil. Sinds kort werken wij met een resultaatteam. Dat heeft als doel verhoging van de efficiency en de kwaliteit van de output door het continu verbeteren van de interne processen.

De mensen van het resultaatteam hadden meer kennis nodig. Daarom volgen zij Lean Six Sigma-opleidingen bij Maruna. Twee mensen doen de Green Belt, drie gaan voor de Black Belt.

Zelf heb ik geen ervaring met Lean Six Sigma, dus ik ben in mijn netwerk gaan rondvragen. Ik heb intern en extern mensen met ervaring in procesmatig werken om referenties gevraagd. Via al die contacten kwam ik op het spoor van twee opleidingsorganisaties, waarvan Maruna er één is. Ik heb me in beide organisaties verdiept: de site bekeken, informatie aangevraagd. De andere aanbieder viel af omdat deze alleen incompanytrainingen geeft. En wij wilden juist heel bewust geen incompanytraining. Om mensen kennis te laten maken met andere mensen, andere bedrijven, andere vraagstukken. Zodat zij weer met een frisse blik naar onze eigen organisatie konden kijken.

Juist omdat ik zelf niet thuis ben in Lean Six Sigma was de oriëntatie op de site van de opleider heel belangrijk voor mij. Ik kreeg een goed gevoel bij de site van Maruna, ik had het idee dat ik voor het maken van onze keuze op de referenties af kon gaan.

Ik heb het even nagevraagd, en de mensen die de opleidingen doen, vinden de training interessant en nuttig, maar ook pittig.

Zelf vind ik dat Maruna goed communiceert. Ik kreeg de juiste informatie, en die kreeg ik op tijd. Ze reageren snel op mails en belletjes. En ze zijn persoonlijk komen kennismaken bij ons, dat vond ik ook prettig.’