coca cola european partners - Maruna

coca cola european partners

‘De Minitab-training in één woord? Werelds!’

Als lab-technician bij CCEP, Coca Cola European Partners, is Frank Balemans verantwoordelijk voor het borgen van de kwaliteit van de frisdrank die CCEP maakt. Hij zorgt voor de juistheid van de apparatuur waarmee het bedrijf metingen verricht. Om daar op een professionele manier over te rapporteren, volgde Frank in company de Minitab-training van Maruna.

‘Op de data die wij genereren bij onze metingen, laten wij meestal Excel los om statistische analyses te maken. Het softwareprogramma Minitab kan dat echter veel beter. Minitab is een mooi en krachtig programma dat processen snel en eenvoudig inzichtelijk maakt. Het helpt mij om te rapporteren over de data die ik heb gegenereerd, en om te sturen op de norm. Ik zie nu heel gemakkelijk of we goed bezig zijn, of dat het beter kan.

Een paar jaar geleden had ik al kennisgemaakt met Minitab, omdat mijn voormalige leidinggevende het gebruikte. Hij maakte heel mooie grafieken met de software. Dat wilde ik ook! Het duurde even voor ik aan de beurt was voor de tweedaagse in company-training van Maruna. Nu ik die gevolgd heb, wil ik mijn kennis ook bijhouden, want de software wordt steeds beter.

Minitab is erg eenvoudig te bedienen. Je importeert data vanuit Excel en tovert er vervolgens met een paar klikken de leukste dingen uit tevoorschijn. De software werkt feilloos en ik heb er goed mee leren omgaan.

De training was heel goed verzorgd. Onze trainer Jasper van ’t Hoff had veel statistische kennis. Hij was helemaal thuis in het programma en zijn ogen begonnen te glinsteren als hij over statistiek praatte. Je kon geen vraag verzinnen waar hij het antwoord niet op wist. Als ik een specifieke vraag had, kreeg ik één-op-één uitleg. Hartstikke tof. Dat ik gedurende de training een laptop van Maruna kon lenen, vond ik goede service. Daar stond meteen de juiste versie van de software op.

Alle vragen die ik had over Minitab zijn beantwoord in de training, het naslagwerk is handig om alles nog eens na te lezen. Aan mijn doelstelling: leren hoe het programma werkt en ermee kunnen omgaan, is ruimschoots voldaan. De training in één woord? Werelds!’