CCL label - Maruna

Dorien van den Helm:
‘Ik hoef niet meer alleen op mijn onderbuikgevoel af te gaan’

Dorien van den Helm is kwaliteitsmanager en facility manager bij CCL Label in Oss. Het grafische bedrijf maakt vooral verpakkingsmaterialen zoals bijsluiters en labels voor de farmaceutische industrie. Dorien deed de Lean Six Sigma Black Belt-training bij Maruna.

 

 

‘CCL Label heeft besloten om Lean Six Sigma als verbeterstrategie in te voeren om intern processen te verbeteren. Het kan altijd beter, dat is onze aanname. Voor mij als kwaliteitsmanager zit continu verbeteren ook vast aan mijn functie.

In mei hebben al onze medewerkers een Yellow Belt-training gedaan, om de Lean-terminologie te laten landen in de organisatie. In werkgroepen gaan we nu met Lean aan de gang, en zoeken we ook verdieping met Six Sigma-tools. Zelf heb ik inmiddels de Black Belt-training gedaan bij Maruna, omdat we binnen de organisatie behoefte hadden aan meer kennis.

De training vond ik diepgaand en enorm interessant. Het was wel een grote hoeveelheid stof, het was aanpoten. Statistiek vond ik lastig, maar ik kan nu wel vanuit een systematische aanpak dingen helder maken. Ik hoef niet meer alleen op mijn onderbuikgevoel af te gaan, maar kan fact based werken en ik heb bewijs vóórdat ik begin te stoeien met vraagstukken.

Binnen mijn werk ga ik volgens de geleerde methodiek insteken op first time right. Ik wil af van kleine loop-jes, van de kronkels in processen, en van al het overtollige materiaal. Dat moet ons tijd en energie opleveren. Een mooi streven. En daarna definiëren we weer een volgend project, want je kunt oneindig verbeteren in kwaliteit.

Ik kan Maruna zeker aanbevelen. Paul Janse en Remko Kruisbeek zijn kundige trainers, die duidelijk en helder uitleg geven. De trainingslocatie, in de bossen bij Arnhem, is gemakkelijk bereikbaar, en er heerst een prettige sfeer. De uitwisseling van ideeën met andere cursisten is ook inspirerend. Maruna is nu bezig met het inrichten van de elektronische leeromgeving. Omdat het boek soms best lastig in elkaar zat, vond ik, kan de elektronische leeromgeving een goede hulp zijn voor cursisten.’

CCL Label is, met 44 vestigingen in Europa en 119 wereldwijd, een toonaangevende producent van print en label oplossingen. CCL Label Oss biedt de farmaceutische en (agro) chemische industrie een breed scala van industriële print en label toepassingen. Ons assortiment omvat single en multi-layer labels, booklet labels, informatie Leaflets (bijsluiters), case report forms, sleeves, inmould labels en custom-made label oplossingen.