Statistische Procesbeheersing | Maruna

Statistische Procesbeheersing

Highlights; Minitab, rapportages automatiseren, data analyse met eigen data, kleine groepen, top trainers

SPC helpt organisaties om minder op gevoel te doen, en meer op basis van data. Het is een goede methodiek om beslissingen zwart-wit te maken, het maakt onderbuikgevoel concreet. Op basis van SPC stellen organisaties een out of control-action plan op, dat aangeeft welke actie er volgt zodra er een afwijkende situatie wordt waargenomen. Bijvoorbeeld: onderzoek doen, meer data verzamelen, interviews houden en maatregelen implementeren. Je verbetert door te reageren op afwijkingen. Heel behulpzaam daarbij is de regelkaart: een papieren versie van SPC, met gemiddelden en standaarddeviaties erop, waarin je nieuwe metingen kunt noteren. Afwijkingen heb je zo direct in beeld en je kunt er ook meteen op reageren. In deze digitale tijden komt een papieren regelkaart misschien wat vreemd over, maar niet voor elke werkvloer is digitaal de beste optie. De metingen kun je achteraf natuurlijk wel digitaal registreren.

Problemen inzichtelijk

SPC is geen eindstation, het is een tool om problemen inzichtelijk te maken. Het oplossen van de vraagstukken is vervolgens natuurlijk het belangrijkst. Bij Maruna beschikken we over kennis en ervaring om organisaties te begeleiden bij alle stadia van SPC, bij alles wat komt kijken om een out of control-action plan te maken en bij het implementeren van vervolgacties en oplossingen. We kunnen helpen bij de automatisering en het genereren van rapportages. Opdrachtgevers die voor SPC kiezen, mogen erop rekenen dat zij escalaties dan voortaan bewust en door data onderbouwd kunnen doen, dat ze verspilling voorkomen en besparingen realiseren.

Workshop Statistische Procesbeheersing (SPC), goed voor je eigen ontwikkeling en voor je carrière!

De workshop Statistische Procesbeheersing is een interactieve training op basis van realistische oefeningen en datasets uit de praktijk. De training is specifiek samengesteld voor deelnemers die behoefte hebben om beschikbare data te analyseren. Na afloop van deze workshop ben je in staat om de functies binnen Minitab te gebruiken bij het toepassen van SPC en heb je meer inzicht in de toepassing van SPC in je eigen praktijk situatie. De training is geschikt voor deelnemers met en zonder statistische kennis.

Nb. Het heeft de voorkeur om deze workshop samen met een collega te volgen zodat je de kennis eenvoudiger in je afdeling kan introduceren.

 

Wil jij ook deze training volgen? Vraag dan een offerte aan.

Frank Balemans, Coca Cola European Partners

‘De Minitab-training in één woord? Werelds!’

 

Vragen?

Kan deze training ook in-company gegeven worden?

De training kan bij deelname van meerdere personen ook op jouw locatie verzorgd worden. Wij hanteren geen minimaal aantal deelnemers. Of het rendabel is om de training in-company te verzorgen hangt af van een aantal factoren. Wij informeren je hier graag over. Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Wat is het maximaal aantal deelnemers?

Om de kwaliteit van onze trainingen te kunnen waarborgen, hebben we bij Maruna gekozen voor een maximaal aantal van 6 deelnemers per trainingsgroep.

Wanneer ontvang ik het studiemateriaal?

Het lesmateriaal wordt op de eerste lesdag van de module uitgereikt. Dit is inclusief cursusmanual, schrijfmateriaal en notitieblokken.

 

Wat zijn de begin- en eindtijden van de trainingen?

Een trainingsdag start om 09.00 uur en eindigt doorgaans om 17.00 uur. In de middag staat er een uitgebreide lunch voor je klaar bij lunchroom De Kookplaats, hier op het bedrijvenpark.

Moet ik mijn laptop meebrengen?

Voor deze workshop heb je inderdaad een laptop nodig omdat je met het programma Minitab aan de slag zult gaan. Cursisten vinden het in het algemeen prettiger om op hun eigen laptop te werken. Heb je geen laptop tot je beschikking? Geen probleem, je kunt dan gebruik maken van een leenlaptop van Maruna.

Wat is Minitab en waar heb ik het voor nodig?

Minitab is een softwareprogramma dat gebruikt wordt voor statistische analyses. Je tijdens de training gebruik maken van een gratis te downloaden Minitab proefversie.