Lean Six Sigma Green Belt training | De Lean Six Sigma opleider in NL
LEAN SIX SIGMA GREEN BELT CERTIFIED
HELP JE ORGANISATIE TE VERBETEREN
INFORMATIE
Duur 8 dagen | Prijs vanaf € 3.800,- |

INLEIDING TRAINING LEAN SIX SIGMA GREEN BELT

De 8 daagse Lean Six Sigma Green Belt is een training op HBO werk- en denkniveau. Hoe en met welk succes kun je je processen verbeteren? Wat maakt het zo succesvol? En hoe werkt de methodiek in de praktijk? In deze training leren wij je in de belangrijkste methoden en technieken uit de Lean Six Sigma methodiek. Tijdens deze intensieve training word je opgeleid tot Lean Six Sigma Green Belt.

Voor wie?

Deze training is ontwikkeld voor iedereen die processen en structuren in zijn afdeling wil verbeteren:

  • door toegevoegde waarde voor de klant te leveren en verspilling in de processen te elimineren;
  • door het reduceren van spreiding de processen robuuster te maken.

Een (Lean) Six Sigma Green Belt is projectuitvoerder en teamleider van het verbeterteam. Hij heeft inhoudelijk kennis van de organisatiespecifieke processen die verbeterd moeten worden. De Green Belt beheerst de (basis)vaardigheden en wordt ondersteund door een interne Black Belt of een externe Master Black Belt.

Wat ontwikkel ik?

Lean Six Sigma Green Belt is een programma, dat begint op de dag dat je je inschrijft en eindigt op de dag dat wij je een groene belt omknopen. In onze elektronische leeromgeving bereid je je voor op de klassikale bijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten wisselen de werkvormen elkaar af. We maken gebruik van een realistische praktijkcase “pizzeria Mamma Mia”, waar je in je rol van Green Belt de opdracht krijgt om hun achterblijvende bedrijfsresultaten te gaan verbeteren. Gedurende de training denk je ook alvast na over je verbeterproject. Tijdens de uitvoering van je verbeterproject word je op verschillende manieren ondersteund.

Lees verder

Een van onze Master Black Belts wordt je coach. Hij of zij komt naar jouw werkplek, je hebt contact via telefoon of Skype. Heb je behoefte aan meer coaching op jouw werkplek, dat kan ook! Informeer naar de mogelijkheden.

Door de modulaire opbouw kies je zelf wanneer je de modules gaat volgen. De doorlooptijd van het programma bepaal je ook uiteindelijk zelf. Zo kun je rekening houden met de studiebelasting (circa 2 uur per lesdag), vakantie en werk (belangrijke bijeenkomsten, vergaderingen, piekbelastingen).

Onze aanpak

Een training is een goed begin, maar uiteindelijk gaat het erom dat de deelnemer de geleerde kennis en vaardigheden ook daadwerkelijk in de praktijk brengt. De mate waarin je dit doet – de transfer – staat bij ons centraal, we doen hier zelfs onderzoek naar.

Lees verder
Naast de gezamenlijke lesdagen krijgt u toegang tot onze elektronische leeromgeving. Je bereidt je voor op de klassikale training in deze elektronische leeromgeving waar je toegang hebt tot de theorie, video’s en aanvullende oefeningen. De training Lean Six Sigma Green Belt is dynamisch en praktijkgericht, je ervaart direct welke voordelen het biedt om Lean Six Sigma binnen je organisatie te implementeren.

Coaching, trainer, niveau en certificaat

Na afronding van de theorie, een voldoende voor je examen en het positief afronden van een Green Belt project ben je gecertificeerd Lean Six Sigma Green Belt.

Lees verder

Wie zijn onze trainers?

Om een goede transfer van leren te bewerkstelligen, is het belangrijk dat de trainer zich in de dagelijkse praktijk van de deelnemer verplaatst. Onze trainers kunnen dit doordat ze veel ervaring hebben binnen verschillende branches en doordat het verzorgen van een opleiding vaak onderdeel is van een groter traject bij een opdrachtgever.

Niveau en certificaat

De training is op HBO niveau. Er is geen voorkennis voor het volgen van deze training noodzakelijk. Na het volgen van de training ontvang je een certificaat van deelname. Na het afronden van het examen en een Lean Six Sigma project wordt je volgens de Maruna standaard, gebaseerd op het ASQ, gecertificeerd.

Bel voor persoonlijk advies naar 033-3037332 of 040-3030886.

 

PROGRAMMA TRAINING LEAN SIX SIGMA GREEN BELT

De Green Belt opleiding bestaat uit 4 onderdelen:

  1. Lean Management (3 dagen)
  2. Six Sigma DMAIC  (5 dagen)
  3. Theorie-examen (1 dagdeel)
  4. Coaching & Certificering

STARTDATA & LOCATIES

De training bestaat uit 8 dagen. De tijden zijn van 09.00 uur tot 17.00 uur.

Startdata

BREDA 26 mei of 18 juni
ZWOLLE 23 april of 3 juni
AMERSFOORT 7 mei of 2 juni
EINDHOVEN 2 april of 23 april
GERELATEERDE TRAININGEN

LEAN GREEN BELT

Opleidingsduur 3 dagen | Prijs €   1.765,-

Opleidingsduur 11 dagen | Prijs €   7.900,-

BLENDED LEARNING: UNIEK IN NL

Als eerste in Nederland bieden wij onze trainingen blended aan. Dit houdt in dat je in een online leeromgeving voorbereidt door de theorie tot je te nemen waardoor er tijdens de klassikale trainingsdagen veel  tijd is voor verdieping, workshops en discussie over het toepassen van Lean Six Sigma in de praktijk.

STUDIEBELASTING

Onderdeel Uren
ELO voorbereiden 16
Klassikaal 64
ELO nabereiden
Verdieping lieratuur
Huiswerk 6
Examen 1,5
Totaal 86

INVESTERING
Pakket met module 1 & 2 (incl. examen) € 3.800
Pakket met coaching optie A € 5.000
Pakket met coaching optie B € 7.400

Prijzen zijn exclusief arrangementskosten van € 30 per dag training (lunch, koffie, versnaperingen, etc). Tijdens de inloopdagen zijn koffie en versnaperingen inbegrepen.