Lean Six Sigma Green Belt opleiding | De Lean Six Sigma opleider in NL

Lean Six Sigma Green Belt training

OPLEIDING LEAN SIX SIGMA GREEN BELT

De 8 daagse Lean Six Sigma Green Belt is een opleiding op HBO werk- en denkniveau. Hoe en met welk succes kun je je processen verbeteren? Wat maakt het zo succesvol? En hoe werkt de methodiek in de praktijk? In deze training leren wij je in de belangrijkste methoden en technieken uit de Lean Six Sigma methodiek. Tijdens deze intensieve training word je opgeleid tot Green Belt.

Voor wie?

Deze opleiding is ontwikkeld voor iedereen die processen en structuren in zijn afdeling wil verbeteren:

 • door toegevoegde waarde voor de klant te leveren en verspilling in de processen te elimineren;
 • door het reduceren van spreiding de processen robuuster te maken.

Een Green Belt is projectuitvoerder en teamleider van het verbeterteam. Hij heeft inhoudelijk kennis van de organisatiespecifieke processen die verbeterd moeten worden. De Green Belt beheerst de (basis)vaardigheden en wordt ondersteund door een interne Black Belt of een externe Master Black Belt.

Wat ontwikkel ik?

De Lean Six Sigma training begint op de dag dat je je inschrijft en eindigt op de dag dat wij je een groene belt omknopen. In onze elektronische leeromgeving bereid je je voor op de klassikale bijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten wisselen de werkvormen elkaar af. We maken gebruik van een realistische praktijkcase “pizzeria Mamma Mia”, waar je de opdracht krijgt om hun achterblijvende bedrijfsresultaten te gaan verbeteren. Gedurende de opleiding denk je ook alvast na over je verbeterproject. Tijdens de uitvoering van je verbeterproject word je op verschillende manieren ondersteund.

Een van onze Master Black Belts wordt je coach. Hij of zij komt naar jouw werkplek, je hebt contact via telefoon of Skype. Heb je behoefte aan meer coaching op jouw werkplek, dat kan ook! Informeer naar de mogelijkheden.

Door de modulaire opbouw kies je zelf wanneer je de modules gaat volgen. De doorlooptijd van het programma bepaal je ook uiteindelijk zelf. Zo kun je rekening houden met de studiebelasting (circa 2 uur per lesdag), vakantie en werk (belangrijke bijeenkomsten, vergaderingen, piekbelastingen).

Onze aanpak

De Six Sigma Green Belt opleiding is een goed begin, maar uiteindelijk gaat het erom dat de deelnemer de geleerde kennis en vaardigheden ook daadwerkelijk in de praktijk brengt. De mate waarin je dit doet – de transfer – staat bij ons centraal, we doen hier zelfs onderzoek naar. Naast de gezamenlijke lesdagen krijgt u toegang tot onze elektronische leeromgeving. Je bereidt je voor op de klassikale training in deze elektronische leeromgeving waar je toegang hebt tot de theorie, video’s en aanvullende oefeningen. De training is dynamisch en praktijkgericht, je ervaart direct welke voordelen het biedt om Lean Six Sigma binnen je organisatie te implementeren.

Coaching, trainer, niveau en certificaat

Na afronding van de theorie, een voldoende voor je examen en het positief afronden van een project ben je gecertificeerd Lean Six Sigma Green Belt.

Wie zijn onze trainers?

Om een goede transfer van leren te bewerkstelligen, is het belangrijk dat de trainer zich in de dagelijkse praktijk van de deelnemer verplaatst. Onze trainers kunnen dit doordat ze veel ervaring hebben binnen verschillende branches en doordat het verzorgen van een training vaak onderdeel is van een groter traject bij een opdrachtgever.

Niveau en certificaat

De opleiding is op HBO niveau. Er is geen voorkennis voor het volgen van deze training noodzakelijk. Na het volgen van de Six Sigma Green Belt ontvang je een certificaat van deelname. Na het afronden van het examen en een project wordt je volgens de Maruna standaard gecertificeerd. Wij hanteren hiervoor de Body of Knowledge van het ASQ en IASSC.

Bel voor persoonlijk advies naar 033-3037332.

PROGRAMMA

De opleiding bestaat uit 4 onderdelen:

 1. Lean Management (3 dagen)
 2. Six Sigma DMAIC  (5 dagen)
 3. Theorie-examen (1 dagdeel)
 4. Coaching & Certificering

OPLEIDINGSDATA & LOCATIES

De opleiding bestaat uit 8 dagen en we starten graag om 09.00 uur zodat we rond 17.00 uur kunnen afronden. Je kunt met je Lean Six Sigma training op elk moment starten in onze online leeromgeving. Download de brochure voor een overzicht van alle trainingsdata en locaties.

LOCATIES EN DATA

Amersfoort

 • Module 1 Lean Green: 7 juli, 14 juli, 21 juli
 • Module 2 Six Sigma Green: 1 sept, 8 sept, 15 sept, 22 sept, 29 sept

Eindhoven:

Start 31 mei

 • Module 1 Lean Green: 31 mei en 7, 14 juni
 • Module 2 Six Sigma Green: Dinsdagen 21 en 28 juni, 5, 12 en 19 juli

Start 4 oktober

 • Module 1 Lean Green: 4 okt, 1 nov, 8 nov
 • Module 2 Six Sigma Green: 15 nov, 22 nov, 29 nov, 6 dec, 13 dec
INVESTERING
Pakket met module 1 & 2 (incl. examen) € 3.800
Pakket met coaching optie A € 5.000
Pakket met coaching optie B € 7.400

Prijzen zijn exclusief arrangementskosten van € 30 per dag training (lunch, koffie, versnaperingen, etc). Tijdens de inloopdagen zijn koffie en versnaperingen inbegrepen.