Lean Six Sigma Black Belt training | De Lean Six Sigma opleider in NL

INLEIDING TRAINING LEAN SIX SIGMA BLACK BELT

Het 12-daagse Lean Six Sigma Black Belt programma is op HBO+ werk- en denkniveau. Hoe en met welk succes kun je je processen verbeteren? Wat maakt het zo succesvol? En hoe werkt de methodiek in de praktijk? Hoe kan statistiek je helpen om dit te analyseren? Je wordt getraind in het gebruik van de belangrijkste methoden en technieken uit de Lean en Six Sigma methodiek. Tijdens deze intensieve training word je opgeleid tot Lean Six Sigma Black Belt.

Voor wie?

Een (Lean) Six Sigma Black Belt is een verbeterprojectmanager, projectauditor en interne coach. Een Black Belt implementeert Six Sigma in de organisatie op basis van persoonlijk leiderschap en verantwoordelijkheid. Black Belts zijn ambitieuze gedreven leiders en zijn in staat om draagvlak te creëren. Essentieel is de combinatie van leiderschap en kennis van de organisatie en de bedrijfsprocessen.

Deze training is ontwikkeld voor iedereen die processen en structuren in zijn organisatie wil verbeteren en (Continu) verbeterprojecten wil leiden.

Programma training Lean Six Sigma Black Belt

De Black Belt opleiding bestaat uit zes onderdelen:

  1. Lean Green Belt (3 dagen)
  2. Six Sigma DMAIC  (5 dagen)
  3. Advanced Six Sigma Black Belt tools (3 dagen)
  4. Advanced Six Sigma Learning: Design of Experiments (1 dag)
  5. Theorie-examen (1 dagdeel)
  6. Coaching & Praktijkexamen

Door de modulaire opbouw kies je zelf wanneer je de modules gaat volgen. De doorlooptijd van het programma bepaal je ook uiteindelijk zelf. Zo kun je rekening houden met de studiebelasting (2 uur per lesdag), vakantie en werk (belangrijke bijeenkomsten, vergaderingen, piekbelastingen).

Wat ontwikkel ik?

Lean Six Sigma Black Belt is een programma, dat begint op de dag dat je je inschrijft en eindigt op de dag dat wij je een zwarte belt omknopen. In onze elektronische leeromgeving bereid je je voor op de klassikale bijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten wisselen de werkvormen elkaar af. Je denkt ook alvast na over je verbeterprojecten en tijdens de uitvoering van je verbeterprojecten word je op verschillende manieren ondersteund. Een van onze Master Black Belts wordt je coach.

Onze aanpak

Een training is een goed begin, maar uiteindelijk gaat het erom dat de deelnemer de geleerde kennis en vaardigheden ook daadwerkelijk in de praktijk brengt. Naast de gezamenlijke lesdagen krijg je toegang tot onze elektronische leeromgeving. Je bereidt je voor op de klassikale training in deze elektronische leeromgeving waar je toegang hebt tot de theorie, video’s en aanvullende oefeningen.

Niveau en certificaat

De training is op HBO niveau. Er is geen voorkennis voor het volgen van deze training noodzakelijk. Na het volgen van de training ontvang je een certificaat van deelname. Na het afronden van het examen en een Lean Six Sigma project wordt je volgens de Maruna standaard, gebaseerd op het ASQ, gecertificeerd.

Bel voor persoonlijk advies naar 033-3037332.

 

INVESTERING

Pakket zonder coaching  € 5.700
Pakket A met coaching    € 6.900
Pakket B met coaching    € 9.300

Prijzen zijn exclusief arrangementskosten van € 30 per dag training (lunch, koffie, versnaperingen, etc). Alle bedragen zijn exclusief btw.

TRAININGSDATA & LOCATIES

De training bestaat uit 12 dagen. De tijden zijn van 09.00 uur tot 17.00 uur. Voor de Lean Six Sigma Black Belt training kun je starten met module 1 of 2.

Eindhoven

Module 1

3, 10 en 17 augustus

Module 2

8, 15, 22, 29 september en 7 oktober (Oosterhout) of 29 oktober, 5, 12, 19 en 26 november (Eindhoven)

Module 3

24 september, 1 en 8 oktober (Eindhoven of 3, 10 en 17 december (Eindhoven)

Module 4 

7 januari 2021

Amersfoort

Module 1

3, 10 en 17 augustus

Module 2

24, 31 augustus, 7, 14 en 21 september

Module 3

28 september, 5, 12 oktober

Module 4 

19 oktober

Oosterhout

Module 1

10, 17 en 24 september

Module 2

8, 15, 22, 29 september en 7 oktober of 8, 15 december, 5 en 12 januari

Module 3

19, 26 januari en 2 februari

Module 4 

Planning 2021