Lean Six Sigma Black Belt opleiding | De Lean Six Sigma opleider in NL

LEAN SIX SIGMA BLACK BELT OPLEIDING

De 12-daagse Lean Six Sigma Black Belt opleiding is op HBO+ werk- en denkniveau. Hoe en met welk succes kun je je processen verbeteren? Wat maakt het zo succesvol? En hoe werkt de methodiek in de praktijk? Hoe kan statistiek je helpen om dit te analyseren? Je wordt getraind in het gebruik van de belangrijkste methoden en technieken uit de Lean en Six Sigma methodiek. Tijdens deze intensieve training word je opgeleid tot Black Belt.

Informatie aanvragen

Voor wie?

Een Black Belt is een verbeterprojectmanager, projectauditor en interne coach. Je implementeert Lean Six Sigma in de organisatie op basis van persoonlijk leiderschap en verantwoordelijkheid. Black Belts zijn ambitieuze gedreven leiders en zijn in staat om draagvlak te creëren. Essentieel is de combinatie van leiderschap en kennis van de organisatie en de bedrijfsprocessen.

Deze opleiding is ontwikkeld voor iedereen die processen en structuren in zijn organisatie wil verbeteren en (Continu) verbeterprojecten wil leiden.

Programma

De opleiding bestaat uit zes onderdelen:

 1. Lean Green Belt (3 dagen)
 2. Six Sigma DMAIC  (5 dagen)
 3. Advanced Six Sigma Black Belt tools (3 dagen)
 4. Advanced Six Sigma Learning: Design of Experiments (1 dag)
 5. Theorie-examen (1 dagdeel)
 6. Coaching & Praktijkexamen

Door de modulaire opbouw van de opleiding kies je zelf wanneer je de modules gaat volgen. De doorlooptijd van het programma bepaal je ook uiteindelijk zelf. Zo kun je rekening houden met de studiebelasting (2 uur per lesdag), vakantie en werk (belangrijke bijeenkomsten, vergaderingen, piekbelastingen).

Wat ontwikkel ik?

De Black Belt opleiding begint op de dag dat je je inschrijft en eindigt op de dag dat wij je een zwarte belt omknopen. In onze elektronische leeromgeving bereid je je voor op de klassikale bijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten wisselen de werkvormen elkaar af. Je denkt ook alvast na over je verbeterprojecten en tijdens de uitvoering van je verbeterprojecten word je op verschillende manieren ondersteund. Een van onze Master Black Belts wordt je coach.

Onze aanpak

Een opleiding is een goed begin, maar uiteindelijk gaat het erom dat je als deelnemer de geleerde kennis en vaardigheden ook daadwerkelijk in de praktijk brengt. Naast de gezamenlijke lesdagen krijg je toegang tot onze elektronische leeromgeving. Je bereidt je voor op de klassikale training in deze elektronische leeromgeving waar je toegang hebt tot de theorie, video’s en aanvullende oefeningen.

Niveau en certificaat

De opleiding is op HBO niveau. Er is geen voorkennis voor het volgen van deze training noodzakelijk. Na het volgen van de opleiding ontvang je een certificaat van deelname. Na het afronden van het examen en een project wordt je volgens de Maruna standaard gecertificeerd. Wij hanteren zowel de Body of Knowledge van het ASQ en IASSC.

Bel voor persoonlijk advies naar 033-3037332.

 

INVESTERING

Pakket zonder coaching  € 5.700
Pakket A met coaching    € 6.900
Pakket B met coaching    € 9.300

Prijzen zijn exclusief arrangementskosten van € 30 per dag training (lunch, koffie, versnaperingen, etc). Alle bedragen zijn exclusief btw.

RECENTE OPDRACHTGEVERS

OPLEIDINGSDATA & LOCATIES

De opleiding bestaat uit 12 dagen en we starten graag om 09.00 uur zodat we rond 17.00 uur kunnen afronden. Je kunt met je Lean Six Sigma training op elk moment starten in onze online leeromgeving. Download de brochure voor een volledig overzicht van geplande trainingsdata.

LOCATIES EN DATA

Amersfoort

Bij deze reeks start je met module 2 op 1 september

 • Module 2 Six Sigma Green: 1 sept, 8 sept, 15 sept, 22 sept, 29 sept
 • Module 1 Lean Green: 17, 24 november en 1 december
 • Module 3 Black Belt: Q1 2023
 • Module 4 DOE: Q1 2023

Eindhoven:

Start 6 september

 • Module 1 Lean Green: 6, 13 en 20 september
 • Module 2 Six Sigma Green: 27 sept, 4 oktober en 1, 8, 15 november
 • Module 3 Black Belt: 22, 29 november en 6 december
 • Module 4 DOE: 13 december