Lean Green Belt training | De Lean opleider in NL voor high potentials

INLEIDING TRAINING LEAN GREEN BELT

Tijdens de training Lean Green Belt leer je hoe je processen flexibel en efficiënt inricht vanuit het perspectief van de klant met behulp van de Lean-principes en een Lean-praktijkopdracht.

Voor wie?

Deze training is ontwikkeld voor iedereen die processen en structuren in zijn afdeling zelfstandig wil verbeteren.

Wat ontwikkel ik?

Na het volgen van deze training ben je de Lean-expert binnen je afdeling. Je oefent een actieve rol uit binnen je team teneinde de processen te verbeteren.

Lees verder
Lean staat voor ‘mager’ of ‘slank’, wat voor bedrijven vertaald wordt in snellere, goedkopere en kwalitatief betere processen. Lean heeft als primaire focus het elimineren en voorkomen van verspillingen in bedrijfsprocessen. Maatgevend hierbij is de factor doorlooptijd: het verbeteren van de processnelheid zorgt voor een verbetering van kwaliteit en productiviteit.
Het doel is de tijd tussen een klantorder en orderlevering te verkorten door alle overbodige stappen in deze keten te elimineren. Dit is mogelijk door elke individuele processtap te toetsen aan de toegevoegde waarde voor de klant. Waar geen toegevoegde waarde bestaat, bevinden zich veelal verspillingen die aangepakt kunnen worden.

Onze aanpak

Een training is een goed begin, maar uiteindelijk gaat het erom dat de deelnemer de geleerde kennis en vaardigheden ook daadwerkelijk in de praktijk brengt. De mate waarin je dit doet – de transfer – staat bij ons centraal, we doen hier zelfs onderzoek naar.

Lees verder
Naast de gezamenlijke lesdagen krijgt u toegang tot onze digitale leeromgeving. Je bereidt je voor op de klassikale training in deze digitale leeromgeving waar je toegang hebt tot de theorie, video’s en aanvullende oefeningen. De training Lean Green Belt is dynamisch en praktijkgericht, je ervaart direct welke voordelen het biedt om Lean binnen je organisatie te implementeren.

Coaching, trainer, niveau en certificaat

Om gecertificeerd te worden tot Lean Green Belt voer je een praktijkopdracht uit. We doen samen een intake van twee uur op jouw locatie en maken de opdracht concreet. In de tussentijd hebben we contact via de digitale leeromgeving, Skype en komen we nog een keer bij je op locatie.

Lees verder

Wie zijn onze trainers?

Om een goede transfer van leren te bewerkstelligen, is het belangrijk dat de trainer zich in de dagelijkse praktijk van de deelnemer verplaatst. Onze trainers kunnen dit doordat ze veel ervaring hebben binnen verschillende branches en doordat het verzorgen van een opleiding vaak onderdeel is van een groter traject bij een opdrachtgever.

Niveau en certificaat

Na deze training wordt je gecertificeerd op LCS-level 1c, Lean Green Belt niveau. Je ontvangt een geaccrediteerd LCS-certificaat op Lean Green Belt niveau bij het behalen van het examen en de praktijkopdracht. Voor de praktijkopdracht bieden we optioneel ondersteunende coaching. In de tussentijd hebben we contact via de digitale leeromgeving, Skype en komen we nog een keer bij je op locatie. Is de verbetering doorgevoerd, dan dien je jouw rapport in via de digitale leeromgeving en krijg je een assessment.

Bel voor persoonlijk advies naar 033 – 3037332 of 040-3030886.

 

PROGRAMMA TRAINING LEAN GREEN BELT

Het programma bestaat uit drie wekelijkse trainingsdagen waarop je je voorbereidt in de digitale leeromgeving (circa twee uur voorbereiding). Na de derde dag ga je aan de slag met jouw praktijkopdracht, je bent hier ongeveer zes weken mee bezig. Is de verbetering doorgevoerd, dan dien je jouw rapport in via de digitale leeromgeving en krijgt je een assessment.

Dag 1:

 • Introductie: geschiedenis & achtergrond Lean
 • Het proces door de ogen van de klant
 • De verborgen organisatie
 • De 7 verliezen
 • Workshop: Lego Lean-simulatie ronde 1

Dag 2:

 • De 1e pijler van het Lean-huis: Just in Time Flow, Pull, Takttijd, SMED
 • Workshop: Lego Lean-simulatie ronde 2
 • De 2e pijler van het Lean-huis: JIDOKA Andon, First Time Right, Poka Yoke
 • Het fundament voor een stabiel proces: Heijunka, Standaardisatie, Visueel Management
 • 5S Werkplekorganisatie Workshop

Dag 3:

 • Hoshin Kanri
 • Continu verbeteren – de weg naar het ideale proces
 • Kaizen
 • Lean in de praktijk
 • Lean implementatiestappenplan
 • Bespreking praktijkopdrachten, samenvatting & afsluiting
INVESTERING
De investering voor deze training bedraagt € 1.765,-

Het coachingstraject bedraagt €1.400,- (optioneel) In totaal 10 uur coaching: 2 uur intake en opstarten en 8 uur begeleiding tijdens opdracht.

Alle bedragen zijn exclusief arrangementskosten € 30,- per dag en 21% btw.

OPLEIDINGSDATA & LOCATIES

De opleiding bestaat uit 3 dagen en we starten graag om 09.00 uur zodat we rond 17.00 uur kunnen afronden. Je kunt met je Lean Six Sigma training op elk moment starten in onze online leeromgeving. Download de brochure voor een compleet overzicht en trainingsdata.

LOCATIES en Data

Amersfoort

 • 7 juli, 14 juli, 21 juli
 • 17 nov, 24 nov, 1 dec

Eindhoven

 • 31 mei en 7, 14 juni

 • 4 okt, 1 nov, 8 nov

STUDIEBELASTING

Onderdeel Uren
ELO voorbereiden 4
Klassikaal 24
ELO nabereiden
Verdieping Literatuur Lean
Huiswerk 2
Examen 0,5
Totaal 32