training Lean Basis Yellow Belt Direct starten met Lean! Online + klassikaal

INLEIDING LEAN YELLOW BELT

In deze training leer je alles over Lean en wat nodig is om actief deel te gaan nemen in Lean-initiatieven in jouw organisatie, zoals Kaizens en dagstarts. Dit maakt je werk een stukje makkelijker en is een waardevolle toevoeging op jouw cv.

Voor wie?

Deze training is speciaal ontwikkeld voor iedereen die met Lean en procesverbetering aan de slag wil gaan. Bijvoorbeeld als je een dienst of product levert en merkt dat alles nét een tandje beter kan. Er is geen voorkennis vereist.

Wat ontwikkel ik?

Na het volgen van deze training kun je actief deelnemen in teams om jouw proces te verbeteren. Je werkt hiermee aan de zaken waar het om gaat: een optimaal product of dienst leveren aan jouw klant.

Lees verder
In onze workshops passen we twee belangrijke onderwerpen van de Lean-filosofie praktisch toe: het leren zien van verspillingen en je huidige en ideale proces beschrijven aan de hand van Process Mapping.

Onze aanpak

Een training is een goed begin, maar uiteindelijk gaat het erom dat de deelnemer de geleerde kennis en vaardigheden ook daadwerkelijk in de praktijk brengt. De mate waarin je dit doet – de transfer – staat bij ons centraal, we doen hier zelfs onderzoek naar.

Lees verder
Wij motiveren je door het leren zowel leuk als uitdagend te maken. Dit doen we onder andere in onze elektronische leeromgeving, waarin diverse werkvormen elkaar afwisselen en ieder op zijn eigen tempo de stof kan doorlopen. Tijdens de workshops gaan we aan de slag met de geleerde stof uit de elektronische leeromgeving.

Niveau, certificaat en trainers

De kennis van Lean op LCS-level 1a wordt getoetst met een theorie-examen in het elektronische leeromgeving. Deelnemers ontvangen een geaccrediteerd LCS-certificaat op Lean Yellow Belt niveau.

Lees verder

Wie zijn onze trainers?

Om een goede transfer van leren te bewerkstelligen, is het belangrijk dat de trainer zich in de dagelijkse praktijk van de deelnemer verplaatst. Onze trainers kunnen dit doordat ze veel ervaring hebben binnen verschillende branches en doordat het verzorgen van een opleiding vaak onderdeel is van een groter traject bij een opdrachtgever. 

Bel voor persoonlijk advies naar 033-3037332 of 040-3030886.

 

PROGRAMMA TRAINING LEAN YELLOW BELT 

De twee workshops hebben als thema Verspillingen en Process Mapping op je eigen proces. Je analyseert jouw eigen proces: wat heeft waarde voor de klant en welke vormen van verspilling kom je tegen. Na afloop van de workshops heb je een nieuw verbeterd proces.

Het programma bestaat achtereenvolgens uit:

Week 1 tot 4: 7 uur voorbereiding in digitale leeromgeving (inclusief examen)
Week 5: 4 uur bijeenkomst
Week 8: 4 uur bijeenkomst

Totale tijdsinvestering: 15 uur
Totale doorlooptijd: 8 weken

Onderwerpen

 • Wat is Lean?
 • De geschiedenis van Lean
 • Hoe bepaal ik wat klantwaarde is?
 • Het leren zien en benoemen van de zeven verspillingen
 • Hoe bepaal ik het verschil tussen klantwaarde en werkelijkheid?
 • Het maken van een Process Map
 • Oefenen met 5S
 • Flow en pull
 • Daily management
 • Met eenvoudige metingen data verzamelen

TRAININGSDATA & LOCATIES

De workshops bestaan uit 2 dagdelen van 13.00 – 17.00 uur.

Eindhoven

 • 9 en 16 juli
 • 18 en 20 augustus

Breda

 • 9 en 16 juli
 • 18 en 20 augustus

Zwolle

 • 6 en 13 november

STUDIEBELASTING

Onderdeel Uren
ELO voorbereiden 4
Klassikaal 8
ELO nabereiden
Verdieping 2
Huiswerk 1
Examen 0,5
Totaal 15

INVESTERING

Tariefsopbouw: lesgeld € 735,- / lesmateriaal € 105,- / locatiekosten € 55,- (2 dagdelen). Alle bedragen zijn exclusief btw.

Ook incompany mogelijk. Wij maken deze training effectief voor uw team op maat.

Alle bedragen zijn exclusief btw.