Lean A3 Problem Solving -Gestructureerd en definitief problemen oplossen

INLEIDING LEAN A3 PROBLEM SOLVING

Met een A3 begrijpt iedereen waarom het probleem een probleem is, wat de oorzaak is en wat u er aan gaat doen. Doordat u samen de A3 invult, slaagt de gewenste verbetering ook echt.

Voor wie?

Voor iedereen die een praktische methode zoekt om problemen op de werkvloer direct en definitief aan te pakken. Lean A3 Problem Solving is niet alleen geschikt om problemen op te lossen, maar stelt de organisatie ook in staat om te “leren leren”. Perfect om als organisatie continu te verbeteren.

Wat ontwikkel ik?

De Lean A3 Problem Solving-methode is ontwikkeld vanuit de Lean Toyota-gedachte (de principes van Lean zijn afkomstig van de Japanse autofabrikant Toyota). 

Lees verder
De naam is afgeleid van het 420×297 mm papier (A3-formaat, ofwel 2 A4-tjes) dat gebruikt wordt. Lean A3 Problem Solving is zeer succesvol doordat er een aantal standaard stappen wordt doorlopen met het verbeterteam waarbij het probleem grondig wordt geanalyseerd totdat de grondoorzaken zijn gevonden. Waarna u verbeteringen kunt doorvoeren. In deze tweedaagse training Lean A3 Problem Solving leren wij u om Lean-technieken gecombineerd met Lean A3 Problem Solving zelfstandig toe te passen in uw organisatie of afdeling.

Onze aanpak

Een training is een goed begin, maar uiteindelijk gaat het erom dat de deelnemer de geleerde kennis en vaardigheden ook daadwerkelijk in de praktijk brengt. De mate waarin je dit doet – de transfer – staat bij ons centraal, we doen hier zelfs onderzoek naar.

Niveau en certificaat

Deelnemers ontvangen een LCS-certificaat op LCS-level 1a, Lean Yellow Belt niveau.

Wie zijn onze trainers?

Om een goede transfer van leren te bewerkstelligen, is het belangrijk dat de trainer zich in de dagelijkse praktijk van de deelnemer verplaatst. Onze trainers kunnen dit doordat ze veel ervaring hebben binnen verschillende branches en doordat het verzorgen van een opleiding vaak onderdeel is van een groter traject bij een opdrachtgever.

Bel voor persoonlijk advies naar 033-3037332 of 040-3030886.

 

PROGRAMMA TRAINING LEAN A3 PROBLEM SOLVING

Dag 1:

De eerste dag staat volledig in het teken van de eerste stap van de Plan-fase: het in kaart brengen van de huidige situatie.

  • Beschrijven van het proces
  • Onderzoeken wat de klant wil
  • Formuleren van de probleem- en doelstelling
  • Leren werken met gereedschappen als Go See, Process Mapping, Voice of the Customer, SIPOC, 7 verspillingen, takttijd en Pareto.

Dag 2:

Op de tweede dag gaat u op zoek naar oorzaken en mogelijke oplossingen.

  • Implementeren van de gevonden oplossing in de Do-fase
  • Beoordelen van de effectiviteit in de Check-fase
  • Standaardiseren van het nieuwe proces en borgen van de resultaten in de Act-fase
  • Leren werken met gereedschappen als Brainstorm, Fishbone, Affinity Diagram, 5 Why, Andon (detectie), Poka Yoke (preventie) en 5S

STARTDATA & LOCATIES

De training bestaat uit twee lesdagen van 10.00 tot 16.00 uur.

EINDHOVEN 23 september en 7 oktober
BREDA
ZWOLLE
AMERSFOORT
ONZE TRAINERS

Ankelien     Dimitri   Jeannette

GERELATEERDE TRAININGEN

Opleidingsduur 2 dagdelen | Prijs €   885,-

Opleidingsduur 3 dagen | Prijs €   1765,-

BLENDED LEARNING: UNIEK IN NL

 

 

 

Als eerste in Nederland bieden wij onze trainingen blended aan. Dit betekent dat je toegang krijgt tot een online leersysteem waarin je kunt oefenen en je je kunt voorbereiden. Waar en wanneer jij dat wilt! Tijdens de klassikale bijeenkomsten is er op deze manier veel tijd voor workshops en discussie over het toepassen van Lean in de praktijk.

INVESTERING

Het all-in tarief per deelnemer bedraagt € 990,-

Tariefsopbouw: lesgeld € 845,- / lesmateriaal € 25,- / locatiekosten € 120,- (2 dagen).
Alle bedragen zijn exclusief btw.

Ook incompany mogelijk. Wij maken deze training effectief voor uw team op maat.