Six Sigma Black Belt opleiding. De volgende stap in je carriere!

Lean Six Sigma Black Belt opleiding

Heb je interesse in deze training?

Startdata

 • Arnhem start 1 november en 3 december
 • Eindhoven start  1 november en 30 januari
 • Utrecht start 30 januari
 • Zwolle start 30 januari

Investering

 • Vanaf € 7.500
 • Arrangement € 20 p.d.
Inschrijven

Volg de Black Belt opleiding in Arnhem, Eindhoven of Amsterdam, inclusief IASSC certificering en professionele coaching door een Master Black Belt. Nu met gratis toegang tot de Lean Six Sigma online leeromgeving.

Het 11-daagse Lean Six Sigma Black Belt programma is op HBO+ werk- en denkniveau. Hoe en met welk succes kun je je processen verbeteren? Wat maakt het zo succesvol? En hoe werkt de methodiek in de praktijk? Hoe kan statistiek je helpen om dit te analyseren?

Je wordt getraind in het gebruik van de belangrijkste methoden en technieken uit de Lean en Six Sigma methodiek. Tijdens deze intensieve training word je opgeleid tot Lean Six Sigma Black Belt.

Lean Six Sigma Black Belt opleiding, goed voor je eigen ontwikkeling en voor je carrière!

Het certificaat Lean Six Sigma Black Belt is wereldwijd erkend en staat hoog aangeschreven. Veel bedrijven gebruiken de technieken van Lean en Six Sigma. Deze bedrijven verbeteren hun doorlooptijden en de kwaliteit van hun producten. Na het volgen van dit programma lever jij een waardevolle bijdrage aan deze verbeteringen binnen jouw organisatie. Er is veel vraag naar experts op het gebied van Lean en Six Sigma. Een goede uitbreiding van je CV dus!

 • Bijdragen aan het verbeteren van processen!
 • Uitbreiden van je CV!

Lean Six Sigma Black Belt bij Maruna….

Bij Maruna werken Master Black Belts met jarenlange ervaring binnen zorg, farma, (financiële) dienstverlening, woningcorporaties, logistiek, voedingsmiddelen- en maakindustrie en vele andere branches. Onze Master Black Belts kunnen zich goed verplaatsen in elke werkomgeving en dragen tijdens de training voortdurend voorbeelden aan.

Lean Six Sigma Black Belt is meer dan een training

Lean Six Sigma Black Belt is een programma, dat begint op de dag dat je je inschrijft en eindigt op de dag dat wij je een zwarte belt omknopen. In onze elektronische leeromgeving bereid je je voor op de klassikale bijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten wisselen de werkvormen elkaar af. Je denkt ook alvast na over je verbeterprojecten en tijdens de uitvoering van je verbeterprojecten word je op verschillende manieren ondersteund. Een van onze Master Black Belts wordt je coach. Hij of zij komt naar jouw werkplek, je hebt contact via telefoon of Skype. Jij bent tijdens deze hele periode welkom op onze maandelijkse Verbeterpraktijkdagen in Arnhem. Op deze dagen kan je je vragen voorleggen aan de aanwezige Master Black Belt en je ontmoet andere procesverbeteraars die bezig zijn met hun project! Heb je behoefte aan meer coaching op jouw werkplek, dat kan ook! Informeer naar de mogelijkheden.

Door de modulaire opbouw kies je zelf wanneer je de modules gaat volgen. De doorlooptijd van het programma bepaal je ook uiteindelijk zelf. Zo kun je rekening houden met de studiebelasting (2 uur per lesdag), vakantie en werk (belangrijke bijeenkomsten, vergaderingen, piekbelastingen).

De Black Belt opleiding bestaat uit zes onderdelen:

 1. Lean Management (3 dagen)
 2. Six Sigma DMAIC  (5 dagen)
 3. Advanced Six Sigma Black Belt tools (2 dagen)
 4. Advanced Six Sigma Learning: Design of Experiments (1 dag)
 5. Theorie-examen (1 dagdeel)
 6. Coaching & Praktijkexamen

Na afronding van de theorie, een voldoende voor je examen en het positief afronden van 2 projecten ben je gecertificeerd Lean Six Sigma Black Belt.

Maruna is geaccrediteerd door de International Association for Six Sigma Certification (IASSC). De IASSC is een onafhankelijke organisatie en richt zich op het verhogen en verbeteren van de standaarden binnen de Lean Six Sigma community.