Advanced Six Sigma Design of Experiments | Maruna

Advanced Six Sigma Design of Experiments

Design of Experiments

Advanced Six Sigma Learning

Sleutelen aan je proces met een maximaal effect op je resultaat. DoE jij dat eigenlijk al?

DoE is een tool die veel wordt gebruikt in Six Sigma, met name in de Analyze-fase. Iedereen die bij ons de DoE training heeft gevolgd heeft het jaren later nog over de katapult. Dit is namelijk een vast onderdeel in de training. DoE is uitermate geschikt voor de professionals die stappen willen maken in proces excellence. Ook kennis over data-analyse en datamining tools voor het ontwerpen van nieuwe diensten en producten komt aanbod.

Om de antwoordfrequentie te verhogen van hun mails, heeft een creditcard-bedrijf op grote schaal Factorial experimenten uitgevoerd waarbij componenten zoals kleur, envelopformaat, karaktertype en tekst systematisch werden gewijzigd. Kranten experimenteren met hun layout om de verkoop te verbeteren en online retailers experimenteren met het ontwerpen van commerciële websites die het aantal bezoeken en dus de verkoop verhogen. 

DoE is geschikt voor alle sectoren. In elke situatie waarin je data kunt verzamelen en metingen kunt uitvoeren, werkt DoE. De methode is geschikt voor hoog-industriële omgevingen, maar ook als je de sales van een product wilt optimaliseren, of processen in zorg of onderwijs wilt verbeteren. Variabelen bestaan dan bijvoorbeeld uit de reclame- of voorlichtingsbrochures die je rondstuurt, het serviceniveau dat je levert, de prijs van de dienst of de opname- en doorlooptijd. Je kunt het toepassen in elk vakgebied en elke sector, als je maar metingen kunt verrichten.

Na de training weet je middels de katapult workshop hoe je een experiment ontwerpt en analyseert.

Brochure

Wil jij ook deze training volgen? Vraag informatie aan.

CAPTCHA image

* These fields are required.

Investering

  • Duur 1 dag
  • Prijs € 475,-
  • Arrangement € 20 p.d.

Inschrijven

Via de onderstaande link kun je je inschrijven voor de DOE training.

Inschrijven

DoE er je voordeel mee!