De Do’s ✔️ en Don’ts ❌ bij het betrekken van medewerkers in Continu Verbeteren

Continu verbeteren is een belangrijk onderdeel van het succes van elke organisatie. Het kan een uitdaging zijn 💪 om medewerkers actief te betrekken bij continu verbeteren.

𝘐𝘯 𝘥𝘦𝘻𝘦 𝘣𝘭𝘰𝘨 𝘩𝘦𝘣𝘣𝘦𝘯 𝘸𝘦 𝘥𝘦 𝘣𝘦𝘭𝘢𝘯𝘨𝘳𝘪𝘫𝘬𝘴𝘵𝘦 ‘𝘥𝘰’𝘴’ 𝘦𝘯 ‘𝘥𝘰𝘯’𝘵𝘴 voor je 𝘰𝘱 𝘦𝘦𝘯 𝘳𝘪𝘫𝘵𝘫𝘦 𝘨𝘦𝘻𝘦𝘵.

𝗗𝗲 𝗗𝗼’𝘀:

✔️Creëer een cultuur van openheid en vertrouwen:
Het is van belang om een omgeving te creëren waarin medewerkers zich vrij voelen om hun ideeën en zorgen te delen zonder angst. Openheid en vertrouwen stimuleren medewerkers om deel te nemen aan verbeteringen.

✔️Communiceer duidelijk de visie en doelen:
Zorg ervoor dat alle medewerkers begrijpen waarom continu verbeteren belangrijk is. En hoe ze kunnen bijdragen aan het grotere geheel. Maak de visie duidelijk zodat medewerkers er zich in kunnen herkennen.

✔️Moedig ideeën en feedback aan:
Medewerkers hebben waardevolle inzichten omdat ze dagelijks in de praktijk werken. Moedig ze aan om ideeën en feedback te delen.

✔️Bied training en ondersteuning:
Zorg ervoor dat medewerkers de benodigde trainingen en coaching krijgen om bij te dragen aan verbeteringsprojecten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld #Lean#Lean #Sixsigma , #Dailymanagement,  #A3problemsolving

✔️Erken en beloon bijdragen:
Het is belangrijk om de inzet van medewerkers te erkennen en te belonen. Dit kan variëren van formele erkenning, zoals prijzen, tot eenvoudige woorden van dankbaarheid.

𝗗𝗲 𝗗𝗼𝗻’𝘁𝘀:

❌ Dwing veranderingen op:
Vermijd het opleggen van verbeteringen aan medewerkers zonder hun betrokkenheid. Dit kan weerstand en frustratie veroorzaken.

❌Negeer feedback:
Het negeren van de ideeën en feedback van medewerkers zal hun motivatie om bij te dragen aan verbeteringen verminderen. Luister en toon dat je hun input waardeert.

❌Overlaad medewerkers met verantwoordelijkheden:
Het is belangrijk om medewerkers niet te overbelasten met verbeteringsprojecten. Dit kan leiden tot verminderde betrokkenheid en in het slechtste geval tot een burn -out. Pak kleine verbeteringen op.

❌Verwaarloos de follow-up:
Zorg ervoor dat verbeteringsinitiatieven niet in de lucht blijven hangen. Volg de voortgang op en deel de resultaten met de medewerkers. Laat zien dat hun inspanningen daadwerkelijk het verschil maken.

👉Samenwerking en het optimaal benutten van de capaciteiten van je team stellen je in staat om een voortdurende verbeteringscultuur in het DNA van je organisatie te verankeren. 👈

Ontdek meer..