Advanced Six Sigma Design of Experiments

Highlights; Workshop, ASQ certificering, aanvulling op Green en Black Belt programma, HBO+ opleiding, Productieprocessen, klassikaal, carrière, top trainers

Design of Experiments (DoE) is een methode die je gebruikt om meer kennis over je proces te krijgen. Wat zijn de parameters die invloed hebben op de output van mijn proces. DoE is met name van belang voor R&D engineers die processen ontwerpen en proces-engineers die processen willen optimaliseren.

Kennismaken in één dag met DoE via de katapult workshop. “Hoe ontwerpt en analyseert je een experiment, dat is waar deze training over gaat.”

Brochure

Wil jij ook deze training volgen? Vraag informatie aan.

* These fields are required.

Investering

  • Duur 1 dag
  • Prijs € 475,-
  • Arrangement € 20 p.d.

Inschrijven

Via de onderstaande link kun je je inschrijven voor de DOE training.

Inschrijven

Vragen?

Wat is het maximaal aantal deelnemers?

Om de kwaliteit van onze trainingen te kunnen waarborgen, hebben we bij Maruna gekozen voor een maximaal aantal van 12 deelnemers per trainingsgroep.

Wanneer ontvang ik het studiemateriaal?

Het lesmateriaal wordt op de eerste lesdag van elke module uitgereikt. Dit is inclusief cursusmanual, schrijfmateriaal en notitieblokken.

Wat zijn de begin- en eindtijden?

Een trainingsdag start om 09.00 uur en eindigt doorgaans om 17.00 uur. In de middag staat er een uitgebreide lunch voor je klaar bij lunchroom De Kookplaats, hier op het bedrijvenpark.

Moet ik mijn laptop meenemen?

Voor deze workshop heb je inderdaad een laptop nodig omdat je met het programma Minitab aan de slag gaat. Cursisten vinden het in het algemeen om op hun eigen laptop te werken. Heb je geen laptop tot je beschikking? Geen probleem, je kunt gebruik maken van een leenlaptop van Maruna.

Wat is Minitab en waar heb ik het voor nodig?

Minitab is een softwareprogramma dat gebruikt wordt voor statistische analyses binnen Six Sigma. Je ontvangt ons een link voor de gratis proefversie van 30 dagen van Minitab. Meer informatie over Minitab vindt je hier (link).

Ontvang ik een certificaat?

Voor deze training ontvang je een certificaat van deelname.

 

Kan deze training ook in-company gegeven worden?

De Design of Experiments workshop kan bij deelname van meerdere personen ook op uw locatie verzorgd worden. Wij hanteren geen minimaal aantal deelnemers. Of het rendabel is om de training in-company te verzorgen hangt af van een aantal factoren. Wij informeren je hier graag over. Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

 Voor wie is deze training bedoeld?

Deze trainingsmodule is special bedoeld wanneer u processen wilt optimaliseren en robuust wilt hebben. We hebben het hier vooral over productieprocessen in de farmaceutische, chemische, voedingsmiddelen en maakindustrie. U heeft minimaal Six Sigma Green Belt niveau als voor kennis. In deze cursus leert u met behulp van statistische methoden en Minitab software om maximale informatie te halen uit een minimaal aantal experimenten. Zo bespaart u tijd en kosten. U denkt en werkt op hbo- of academisch niveau. U werkt bij een research-, technologische of ontwikkelingsafdeling of als procesengineer. U heeft minimaal een Six Sigma Green Belt niveau.
Deze trainingsmodule is optioneel en in het Green en Black Belt programma. Voor Belts uit een manufacturing omgeving wordt deze training sterk aanbevolen.

Wat is het instapniveau?

Voor deze opleiding is het minimum instapniveau HBO werk en/of denkniveau en een afgeronde Green Belt training. Let wel, dit is slechts een advies. Door het niveau van de statistische tools die behandeld worden, is HBO niveau benodigd. Wil je gepast studieadvies? Neem dan contact met ons op voor een gratis adviesgesprek