Design of Experiments

Advanced Six Sigma Learning

Sleutelen aan je proces met een maximaal effect op je resultaat. DoE jij dat eigenlijk al?

DoE, ook wel statistische onderzoeksplanning genoemd, is een methode die experimenteel vaststelt welke invloed verschillende variabelen hebben op een bepaalde uitkomst. Met andere woorden, wat is de invloed van bijvoorbeeld de grote van het keurmerk duurzaam op de verpakking op de verkoop van mijn product. Door te experimenteren kun je onderzoeken in hoeverre diverse factoren te beïnvloeden zijn, zodat je de uiteindelijke uitkomst kunt finetunen, en een gewenste waarde kunt bereiken: een resultaat dat bijvoorbeeld zo laag mogelijk is, of juist zo hoog mogelijk, of zo goedkoop mogelijk. Het is een soort laboratoriumopstelling, maar dan in de werkelijkheid. Het gaat erom te onderzoeken aan welke knoppen je juist in een werksituatie kunt draaien.

DoE is geschikt voor alle sectoren. In elke situatie waarin je data kunt verzamelen en metingen kunt uitvoeren, werkt DoE. De methode is geschikt voor hoog-industriële omgevingen, maar ook als je de sales van een product wilt optimaliseren, of processen in zorg of onderwijs wilt verbeteren.

Variabelen bestaan dan bijvoorbeeld uit de reclame- of voorlichtingsbrochures die je rondstuurt, het serviceniveau dat je levert, de prijs van de dienst of de opname- en doorlooptijd. Je kunt het toepassen in elk vakgebied en elke sector, als je maar metingen kunt verrichten.

Kennismaken in één dag met DoE via de katapult workshop. “Hoe ontwerpt en analyseert je een experiment, dat is waar deze training over gaat.”

Brochure

Wil jij ook deze training volgen? Vraag informatie aan.

* These fields are required.

Investering

  • Duur 1 dag
  • Prijs € 475,-
  • Arrangement € 20 p.d.

Inschrijven

Via de onderstaande link kun je je inschrijven voor de DOE training.

Inschrijven

DoE er je voordeel mee!